RF Cihazı nedir?
RF Cihazlara Genel bir bakış
Günlük hayatımızda kullandığımız bir çok elektronik-elektrikli cihazlarda radyo frekansı ile çalışmaktadır. Radyo frekanslı cihazlara örnek olarak bluetooth, Wi-fi, RF sinyal alıcı/verici ürünleri olabilir. Bu yazımızda RF cihazların gereksinimlerine bir açıklık getireceğiz.

Radyo Cihazları radyasyon, iletim veya diğer yollarla radyo frekansı enerjisi hava yollu iletebilen elektronik/elektrikli cihazlarda bulunan radyo frekansı (RF) cihazlarını düzenler. Bu ürünler, 9 kHz – 3000 GHz radyo frekans aralığında çalışan radyo hizmetlerinde parazite neden yaratma potansiyeline sahiptir.
FCC ve CE belgelendirme adımlarını Belgelendirme Hizmetlerimiz sayfasından inceleyebilirsiniz.
Bir çok elektronik/elektrikli cihazlar RF enerjisi yayabilir. Bu ürünlerin hepsi olmasa da çoğu, üründe bulunan her bir elektriksel işlev türü için FCC kurallarına veya CE belgelendirme sürecince harmonize standartlar ile uygunluğu göstermek üzere test edilmelidir. Genel bir kural olarak, tasarım gereği, radyo frekansı spektrumunda çalışan devre içeren ürünler, FCC kurallarında belirtildiği şekilde geçerli FCC ekipman yetkilendirme prosedürünü (yani, Tedarikçinin Uygunluk Beyanı (SDoC) veya Sertifikasyon) kullanarak uygunluğu göstermelidir. Aynı şekilde CE belgelendirme sürecinde kullanılan modülün RF testlerinin raporları Uygunluk Beyanında belirtilmelidir. cihazın türüne göre değişir. Bir ürün, ekipman yetkilendirme prosedürlerinden birinin veya her ikisinin geçerli olması ihtimali olan bir veya birden fazla cihaz içerebilir. Bir RF cihazı, Amerika Birleşik Devletleri veya Avrupa’ya pazarlanmadan, ithal edilmeden veya kullanılmadan önce uygun ekipman yetkilendirme prosedürü kullanılarak onaylanmalıdır.
Radyo Cihazının FCC ve CE belgelendirilmesi
Bir ürünün FCC tarafından düzenlenip düzenlenmediğini ve onay gerektirip gerektirmediğini Bu belgede ele alınmayan, ancak daha zor olan sorun, uygulanan belirli FCC kural parçalarını ve belirli ekipman yetkilendirme prosedürünü belirlemek için tek bir RF cihazının (veya bir son ürün içindeki birden fazla bileşenin veya cihazın) nasıl sınıflandırılacağıdır. veya FCC uyumluluk amaçları için kullanılması gereken prosedürler. Bu belirleme, ürünün teknik olarak anlaşılmasını ve FCC kuralları hakkında bilgi sahibi olmasını gerektirir.
Avrupa ve Türkiye pazarı içinde geçerli olan CE işaretleme sürecinde RF ile çalışan ürünlerinde testlere tabi tutulması gerekmektedir. Bu testler normal RED’e EMC ve LVD testlerinin haricinde tutulmaktadır. Testler ürünlerin üzerinde kullandığı modüllerin, çalışma frekans da doğru performans sergileyip sergilemedi test ve ölçümlendirilmektedir.
Üretiminde bulunduğunuz ürünlerde kullandığınız modüllerin testleri hakkında bizim ile iletişime geçerek detaylıca süreçin ilerleyiş bilgisini alabilirsiniz.